Wetenschappelijke studie: Potentiële oogschade bij frequent gebruik van mondkapjes

Mondkapjes maken meer kapot dan u lief is.

‘Doe zoveel mogelijk taken zonder mondkapje op, en vermijd lichamelijke inspanning als u er wel een draagt’


Dat mondkapjes zinloos zijn en aanzienlijke gezondheidsschade kunnen aanrichten, is inmiddels uitvoerig aangetoond. Nog niet bekend was dat het frequent dragen van mondkapjes oogschade kan veroorzaken. Dat heeft althans een team Chinese wetenschappers vastgesteld. Hun studie werd in maart 2021 gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Translational Vision Science & Technology.

In een ander vakblad, The Review of Optometry, werd een samenvatting van deze studie gegeven. Chinese wetenschappers onderzochten de gevolgen van het dragen van mondkapjes tijdens lichamelijk inspannende activiteiten. 23 gezonde jonge volwassenen kregen tijdens een hardloop test verschillende soorten mondkapjes op. De snelheid werd geleidelijk opgevoerd totdat ze een hartslag van 190 bpm hadden gekregen.

De deelnemers werden verdeeld over drie groepen: zonder mondkapje, met medisch mondkapje (de bekende blauwe) en met een N95 mondkapje. Voor en na de test werd een scan gemaakt van de optische zenuwen en de vaatjes in het netvlies van het oog.

Potentiële schade aan netvlies, mindere prestaties, ademnood, lage zuurstof verzadiging

Al voor de test bleken de N95 dragers al een aanzienlijk verminderde bloedvat dichtheid te hebben dan degenen die geen mondkapje droegen. Na afloop bleken beide groepen mondkapjesdragers minder lang te hebben kunnen hardlopen en was de zuurstof verzadiging in hun bloed fors verlaagd, net als de vaatdichtheid in hun netvlies.

De wetenschappers constateerden dat vooral het N95 mondkapje dit effect zelfs in een rustige toestand veroorzaakt, wat potentiële schade aan het netvlies en andere klinische gevolgen kan hebben voor medewerkers in de gezondheidszorg en andere beroepen die dagelijks langdurig mondkapjes moeten dragen.

Alle vrijwilligers met mondkapjes bereikten veel sneller de maximale hartslag van 190 bpm, en hadden na afloop een aanmerkelijk lagere zuurstof verzadiging in hun bloed dan de niet-dragers. Uit een eerder verrichte looptest was al gebleken dat het dragen van de medische (blauwe) mondkapjes al binnen 6 minuten (!) leidt tot dyspneu (ademnood, kortademigheid).

Advies: zo min mogelijk mondkapjes op

De conclusie is dat mondkapjes de terugkeer naar een normale hartslag na inspanning vertragen, de prestaties tijdens oefeningen en sporten verminderen, de dragers minder attent maken op blessures, en hypoxemie (abnormaal laag zuurstofniveau in het bloed) veroorzaken. De wetenschappers adviseren daarom iedereen om zoveel mogelijk taken zonder mondkapjes te verrichten, en lichamelijke inspanning tijdens het dragen van mondkapjes te vermijden.

Effect nihil, veronderstelde werking al na 10-15 minuten verdwenen

In een Washington Post artikel werd toegegeven dat het dragen van mondkapjes tijdens de Spaanse griep pandemie ruim een eeuw geleden geen enkel effect had. Recente studies naar mondkapjes in Denemarken en de VS, de grootste ooit verricht, kwamen eveneens tot de conclusie dat het effect van mondkapjes op zijn best nihil is, en de dragers enkel een (vals) gevoel van veiligheid geven.

Sowieso is al eerder vastgesteld dat de N95 kapjes na maximaal 20 minuten, en de blauwe mondkapjes al na 10-15 minuten verzadigd zijn van het vocht in uw adem, en daardoor hun veronderstelde werking compleet verliezen.

Duitse professor: Mondkapjes kunnen infecties juist versterken

De gezaghebbende Duitse pathologie professor dr. Arne Burkhardt legde in een 50 pagina’s tellend rapport uit welke vernietigende gevolgen het dragen van mondkapjes op onze gezondheid heeft, en daardoor de zogenaamde ‘pandemie’ niet tegengaat, maar juist in stand lijkt te houden.

Burkhardt waarschuwde dat het langdurig dragen van mondkapjes zeer schadelijk is voor de gezichtshuid, ademwegen, longen en het totale menselijke organisme, en tot tal van ziekten en aandoeningen kan leiden. Er zijn tevens aanwijzingen dat virus-, bacterie- en schimmelinfecties door mondkapjes worden bevorderd, en mensen zichzelf er juist door kunnen besmetten.

Health Canada en de provinciale overheid van Quebec adviseerden scholen onlangs om onmiddellijk te stoppen met het dragen en verspreiden van medische (blauwe) mondkapjes, omdat er microscopische grafeen deeltjes inzitten die in de longen terecht kunnen komen, en dan net als asbest ernstige schade kunnen aanrichten.

 

Xander

(1) Translational Vision Science & Technology via The Review of Optometry via Target Liberty

Zie ook o.a.:

31-03: Voor longen zeer giftige substantie in blauwe mondkapjes;…

28-03: Pathologie professor noemt mondkapjes ‘devil in disguise’ en heimelijke ‘pandemie aandrijver’
28-02: Tijdens SARS-1 werd 110.000 dollar boete gezet op promoten mondkapjes als bescherming
25-02: ‘Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis’ (/ Corona lockdowns, social distancing, mondkapjes, avondklok, testen en vaccinaties ‘grootste onrechtmatige zaak aller tijden en grootste misdaad tegen menselijkheid ooit’)
20-02: Dit land vergat Covid-19 vanaf de zomer compleet en deed niets (/ ‘Het is alsof er niets is gebeurd, alles zit weer vol’)
19-02: Peer-reviewed studie: ‘Covid dodental minstens 1600% overdreven’
16-02: Zweedse stad verbiedt dragen mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijke bewijs
28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen

2020:
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties 1

MrData op vrijdag 09 april 2021 11:02

Mee eens..

Mee eens..
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers