Waarschuwingssignaal aan Teheran: Oorlogspresident Biden stuurt B-52 bommenwerpers over Perzische Golf

Temidden van de spanningen tussen Teheran en Washington vlogen twee Amerikaanse bommenwerpers richting Iran. De B-52 bommenwerpers vlogen zondag over het Midden-Oosten om Iran te intimideren temidden van de spanningen tussen Washington en Teheran.

Het Central Command van het Amerikaanse leger zei dat de twee B-52ā€™s die over regio vlogen werden geĆ«scorteerd door militaire vliegtuigen uit landen als IsraĆ«l, Saudi-ArabiĆ« en Qatar. Het was de vierde dergelijke missie in het Midden-Oosten dit jaar en de tweede onder president Joe Biden, meldt RT.

IsraĆ«l, in sommige kringen in Nederland wel eens omschreven als het bastion tegen de islam, ā€˜als IsraĆ«l valt valt Europaā€™, is tegenwoordig de beste vrienden met die terreurstaten.

In een duidelijk signaal aan Iran vlogen B-52H bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht over de Perzische Golf voordat bommenwerpers in het IsraĆ«lische luchtruim werden gesignaleerd op hun weg terug naar hun basis in de VS, meldden IsraĆ«lische media. De B-52 bommenwerpers werden geĆ«scorteerd door F-15ā€™s van de IsraĆ«lische luchtmacht toen ze boven IsraĆ«l vlogen.

Couppleger Biden stuurt aan op oorlog

De VS proberen Iran onder druk te zetten om terug te keren naar de onderhandelingstafel om opnieuw te onderhandelen over de nucleaire overeenkomst. Israƫl en de Golfstaten verzetten zich tegen een terugkeer van de VS naar de overeenkomst en hebben een reeks eisen geformuleerd die in een toekomstige overeenkomst moeten worden behandeld. Iran heeft nieuwe onderhandelingen reeds afgewezen. Nadat de VS zich in 2018 uit de nucleaire deal hadden teruggetrokken, hadden zij oude sancties tegen Iran, die al waren opgeschort, opnieuw ingesteld en nieuwe sancties opgelegd. De voormalige president van de VS, Trump, vertrouwde dus in feite op een bondgenootschap in het Midden-Oosten tegen Iran. Blijkbaar wil Biden deze koers aanhouden.

Dat is slecht nieuws voor ons in Europa. Elke oorlog in het Midden-Oosten, in ruimere zin van Afghanistan tot en met LibiĆ«, was slecht nieuws voor Europa. Wij hebben daar niets te winnen, we hebben geen last van die mensen zolang ze daar blijven, maar die oorlogen jagen wel ā€˜vluchtelingenā€™ onze kant uit.

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

PrivƩ Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers