IC-verpleegkundige AMC: ‘Drukte valt heel erg mee’

Deze week plaatste Rutger Hempel een opmerkelijke tweet: “Ik ben huisarts. Ik heb vanavond avonddienst op de enige coronapost van de hele provincie Groningen gedaan. Er waren de hele avond nul coronapatiënten.” De tweet was bedoeld ‘als hoopvol signaal’, zegt hij tegen het AD, maar Hempel kwam terecht in een Twitterstorm.

De Doktersdienst Groningen bestempelde de tweet als ‘misleidend’ en de huisarts besloot zijn Twitterprofiel offline te halen. “Huisartsen die mensen geruststellen, worden op de vingers getikt,” reageert Isa Kriens, beter bekend als de kleine activist.

Inmiddels heeft zich bij publicist Sietske Bergsma nog een zorgverlener gemeld die een hoopvol signaal geeft. De IC-verpleegkundige van het AMC zegt onder meer tegen haar ‘dat er ’s nachts bordspelletjes worden gespeeld’.

corona detheorist.nl 9

Angstcultuur

Hij werkt naar eigen zeggen zo’n 30 jaar als verpleegkundige op IC’s, waarvan de afgelopen 10 jaar in een groot academisch ziekenhuis. De verpleegkundige zegt dat er sprake is van een angstcultuur en dat niemand vrijuit durft te spreken. “Los van corona of welke hoax dan ook: er is altijd sprake geweest van angst, hiërarchie, vriendjescultuur en zelfs seksuele intimidatie om er maar bij te mogen horen.”

“Wat betreft de drukte valt het heel erg mee,” zegt de verpleegkundige. “Er zijn veel minder mensen dan in het voorjaar, ze zijn minder lang ziek en herstellen gelukkig vaker.”

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

patrick op vrijdag 15 januari 2021 00:19

Het is allemaal duidelijk.

Het is allemaal duidelijk.
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers