By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

VN-gezant Melzer: Assange onderworpen aan foltering en schending van procesrechten – reguliere pers negeert het

WikiLeaks-uitgever Julian Assange is onderworpen aan “psychologische marteling” en zijn procesrechten zijn “systematisch geschonden” door alle betrokken naties, volgens de speciale VN-rapporteur voor foltering Nils Melzer.

Twee medische experts vergezelden Melzer toen hij Assange in de Belmarsh-gevangenis in het Verenigd Koninkrijk bezocht, zei hij dinsdag.
We kwamen tot de conclusie dat hij lange tijd aan psychologische marteling was blootgesteld. Dat is een medische beoordeling.
De boodschap van Melzer viel grotendeels op dovemansoren, aangezien slechts een handvol verslaggevers de persconferentie van dinsdag bijwoonde op het VN-hoofdkwartier in New York.

Het was niet de eerste keer dat Melzer probeerde de aandacht te vestigen op het lot van Assange. Hij schreef er in juni een opiniestuk over, maar ontdekte dat het werd genegeerd of afgewezen door de reguliere media en publiceerde in juli open brieven aan de Amerikaanse, Britse, Ecuadoraanse en Zweedse regeringen.

“We hebben alle betrokken staten gevraagd om deze zaak te onderzoeken en de druk die op hem is uitgeoefend te verlichten, en vooral om zijn procesrechten te respecteren, die naar mijn mening systematisch in al deze rechtsgebieden zijn geschonden,” zei Melzer op Dinsdag. Geen enkel land heeft hiermee ingestemd, voegde hij eraan toe, ook al was dit hun verplichting krachtens het Verdrag inzake foltering.

Britse politie sleepte Assange op 11 april uit de Ecuadoraanse ambassade, nadat de regering van president Lenin Moreno zijn asiel had ingetrokken, verleend in 2012. De WikiLeaks-uitgever bracht bijna zeven jaar door in de ambassade in Londen, waar hij toevlucht zocht tegen arrestatie en uitlevering aan de VS op beschuldiging van zijn publicatie in 2010 van geheime overheidsdocumenten met betrekking tot de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Assange, 48, is gevangen gezet – en later opgesloten in een gevangenisstraf van 50 weken voor borgtochtontduiking – bij de maximale veiligheidsvoorziening die werd gebruikt voor het huisvesten van terroristen, moordenaars en andere spraakmakende daders. Naar verluidt heeft hij veel van zijn tijd daar in het gevangenisziekenhuis doorgebracht.

Hoewel hij op 22 september zou worden vrijgelaten, oordeelde een rechter dat hij opgesloten zou blijven in afwachting van de hoorzittingen over zijn uitlevering aan de VS, gepland voor februari 2020. Als hij naar de VS wordt gestuurd en veroordeeld, kan hij tot 175 jaar achter de tralies verdwijnen.

Bronnen:

RT

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 19 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner