By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Australië kondigt komst digitaal vaccinatiecertificaat aan

Tijdens een vliegreis naar Australië moet je een zogeheten passagierskaart invullen. Dit systeem zal vanwege de coronapandemie worden gedigitaliseerd om het bron- en contactonderzoek te vergemakkelijken. Dit is een belangrijke ontwikkeling, zei de Australische minister van stedelijke infrastructuur en bevolking Alan Tudge tijdens een persconferentie. Hij zei te hopen dat het digitale systeem volgend jaar beschikbaar zal zijn.

De digitale kaart moet helpen om de Australische grenzen langzaam maar zeker weer veilig te kunnen openen. Zodoende kunnen mensen het land weer binnenkomen en verlaten, aldus Tudge.

En als er in de toekomst wereldwijd een coronavaccin beschikbaar komt, kunnen we een vaccinatiecertificaat toevoegen aan de passagierskaart, zodat we weten of de persoon in kwestie is gevaccineerd tegen corona, zei de minister. Als dat het geval blijkt te zijn, kan het individu Australië binnenkomen zonder in quarantaine te gaan, lichtte hij toe.

Verplicht?

De premier van Australië, Scott Morrison, kondigde in augustus aan dat het coronavaccin ‘zo verplicht als mogelijk’ wordt zodra het beschikbaar is. Er ontstond veel ophef over deze uitspraak, waarna Morrison terugkrabbelde. Zijn regering heeft – net als Nederland – een deal gesloten met farmareus AstraZeneca.

Op de vraag van radiozender 3AW of hij het vaccin gaat verplichten, antwoordde de premier dat 95 procent van de bevolking het moet krijgen. “Het zal zo verplicht als mogelijk zijn,” zei hij. De radiopresentator wees erop dat de bevolking zich waarschijnlijk zal verzetten tegen een verplichte vaccinatie. Hierop zei Morrison dat de overheid nog geen definitieve beslissing heeft genomen.

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

morgie op woensdag 21 oktober 2020 00:05

Dit gaat overal gebeuren

Dit gaat overal gebeuren
Gast
woensdag 24 februari 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Waarschuwing voor onze democratische dictators
24 februari 2021
Misschien is het wel een keertje nodig
Genocide op de wereldbevolking
24 februari 2021
Die begrijpt het tenminste
Genocide op de wereldbevolking
24 februari 2021
Goed verhaal
Willekeurige partner