By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Vergeet Sophia de robot: Russisch bedrijf start serieproductie van mensachtige robots die op jou kunnen lijken

(Earth Matters) Een Russische startup heeft de serieproductie van unieke, levensechte robots gelanceerd die er niet alleen uitzien zoals jij wilt en gezichtsuitdrukkingen nabootsen, maar ook voor jou kunnen werken.

Promobot, gevestigd in de Russische stad Perm, zegt dat zijn humanoïde bots, Android Robo-C genaamd, mensen op kantoor en zelfs thuis kunnen vervangen. Volgens de maker kan de Android vragen van mensen in winkelcentra en musea beantwoorden, beheerder of kantoormedewerker zijn en bezoekers begroeten en met hen communiceren. Hij of zij werkt echter niet veel langer dan een mens, de batterij gaat nameljik maar acht uur mee voordat hij opnieuw moet worden opgeladen.

“Dit is de eerste humanoïde android ter wereld die niet alleen het menselijke uiterlijk nabootst, maar ook in bedrijfsprocessen kan integreren. We hebben al een prototype gemaakt en nu zullen we een serie uitbrengen, ”vertelde mede-oprichter en ontwikkelingsdirecteur van het robotproducerende bedrijf, Oleg Kivokurtsev, aan TASS.

Wat thuisgebruik betreft, kan de robot dienen als een nogal vreemde "decoratie" die op iedereen kan lijken die je wilt. De Android kan dankzij de meer dan 100.000 spraakmodules in het AI-systeem met je praten en 600 verschillende gezichtsuitdrukkingen laten zien.

De startup is van plan om 10 "begeleidende robots" per maand te maken, voegde Kivokurtsev eraan toe. Hoewel iedereen een robot kan bestellen, is het niet duidelijk hoeveel de robot kost (de autonome Promobot V2 voor bedrijftaken die wel op een robot lijkt kost $ 19.995.

Promobot heeft al tientallen pratende robots verkocht in Rusland en daarbuiten. De robots werken in 35 landen als administrators, promotors, consultants, gidsen en conciërges, die menselijke werknemers vervangen of ondersteunen. De robotfabrikant is van plan om tegen 2024 tot duizend servicerobots in verschillende Europese landen in te zetten.

Een prototype van robot met menselijk uiterlijk © promo-bot.ai

Meer info: promo-bot.ai

Bron: Earth Matters

© Earth-matters

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 17 januari 2021

Jouw account

New World Order
Geen afbeeldingen
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Agenda

Willekeurige partner