By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Rutte en De Jonge ‘hielden crisis liever in stand voor politiek gewin’

Gisteren werd bekend dat niet-urgente zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken wordt afgeschaald om personeel vrij te spelen in de rest van de zorg. Het gaat om zorg die niet per se binnen zes weken noodzakelijk is, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

En terwijl de zorg schreeuwt om extra handen, worden die massaal afgewezen, concludeert de onafhankelijke commissie Werken in de Zorg. Veel aanmelders zijn verrast over de gang van zaken. “Ik zie elke dag de beelden van de problemen in de zorg op het Journaal, maar hoor niks van mijn aanmelding,” zegt één van hen tegen De Telegraaf.

Roland Brautigam biedt aan:


Mogelijkheden genoeg dus.

Onbegrijpelijk

De gang van zaken leidt tot veel verontwaardiging. “Dit soort berichten maken me woest,” zegt FVD-leider Thierry Baudet. “Onbegrijpelijk, wat een gestuntel van het kabinet. En ondertussen de hele samenleving dichtgooien!”

“Ja, gooi liever bedrijven dicht. Is makkelijker,” reageert opiniemaker Marianne Zwagerman. Ze haalt ook uit naar Kuipers: “Schop hem eens van de tv en uit het Catshuis en aan zijn eigenlijke werk.”

Argwaan

Zorg afschalen en ondertussen potentiële nieuwe medewerkers massaal afwijzen, dat komt het vertrouwen in het coronabeleid niet ten goede. “In een échte crisis, dus bijvoorbeeld als je huis in brand staat of je boot dreigt te zinken, doe je alles, alles wat je kan om levens te redden. Dat dit blijft liggen, schept argwaan en maakt boos,” zegt publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Percolator schrijft: “Dit jaar solliciteerden vele duizenden mensen in Nederland in de zorg om te helpen bij drukte door de coronacrisis. Zij werden haast allemaal afgewezen ten gevolge van het falende beleid van Rutte en De Jonge. Die hielden liever de crisis in stand voor politiek gewin.”

In de peilingen staat de VVD van Rutte op dit moment op 42 zetels en torent daarmee boven alles en iedereen uit.

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner