By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

Rotterdam komende jaarwisseling vuurwerkvrij!

Gemeente Rotterdam laat er geen gras over groeien! De discussie over vuurwerk leidde in de gemeenteraad nu al tot een meerderheid voor een totaalverbod, met dank aan de Rotterdamse VVD-fractie. Rotterdam is daarmee de eerste (grote) gemeente die een duidelijk standpunt heeft genomen.

De argumenten zijn volstrekt helder. Overal in de stad was er veel overlast en vonden er vernielingen plaats. Vuurwerkvrije zones bleken toch niet zo vuurwerkvrij als gehoopt, net zoals de hulpverleners. Daarbij had Rotterdam ook nog te maken 'grote groepen jongeren' die de straten onveilig maakten en zo'n 1.000 meldingen bij de Rotterdamse meldkamer opleverden. Logisch besluit dus.

Opvallend is wel dat de Rotterdamse VVD-fractie hiermee afwijkt van het landelijke VVD-standpunt. Die zijn namelijk alleen voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk en willen 'minder gevaarlijk' vuurwerk wél toe blijven staan. De gemeentelijke Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV) staat dit onderscheid echter niet toe, dus neemt de Rotterdamse VVD dat 'verlies' maar op de koop toe. Beter dan dat heel Rotterdam wéér een oorlogsgebied wordt.

En dit is eigenlijk hoe het overal zou moeten gaan. Gemeentes die zélf kijken naar hun eigen situatie en op basis daarvan bepalen wat zij het beste kunnen doen voor de lokale burgers. Na Rotterdam zullen er vast nog wel een aantal gemeentes dit voorbeeld volgen, maar ik hoop ook dat er gemeentes zijn die het wél blijven toestaan en zeggen: 'Hier was het niet zo'n teringbende en verliep alles eigenlijk wel soepel, dus dat doen we gewoon weer opnieuw.' Al zullen die tegen die tijd misschien wel bang zijn voor grote groepen nomadische Rotterdammers…

Bron: dagelijksestandaard

 

Reacties 2

lexie op dinsdag 07 januari 2020 21:45

Haha en zo denken ze het probleem op te lossen?

Ik wens ze daar heel veel sterkte.

Ieder normaal denkend mens, weet dat dit averechts gaat werken.

Haha en zo denken ze het probleem op te lossen? Ik wens ze daar heel veel sterkte. Ieder normaal denkend mens, weet dat dit averechts gaat werken.
complotter op dinsdag 07 januari 2020 22:47

Ze pakken alles beetje bij beetje af. Plannen ze al jaren.

Ze pakken alles beetje bij beetje af. Plannen ze al jaren.
Gast
maandag 19 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner