By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Peiling: bijna de helft van de Fransen wil niet gevaccineerd worden

Het artikel verwijst naar een 2e peiling onder uitsluitend Fransen door Odoxa op 12 november. Uit Le Figaro’s rapportage ervan blijkt dat 60% tegen verplichte vaccinatie is; 38% is er voorstander van (9% geheel, 29% enigszins). Bovendien verklaart één op de zes Fransen dat ze ‘anti-vaccin’ zijn, ofwel 17%. Een andere reden voor optimisme is dat slechts 52% het advies van hun arts zou volgen om zich te laten vaccineren, terwijl een vrij grote 31% liever eerst hun informatie uit een andere bron haalt. Met andere woorden, bijna een derde van de bevolking zou het advies van hun arts niet vertrouwen.

Een paar uur nadat Pfizer een vaccin aankondigde dat “90% effectief” was, zegt een recente Ipsos-peiling dat bijna de helft van de Fransen niet zou overwegen zich te laten vaccineren als ze de kans hadden. Bijwerkingen die verband houden met overhaaste klinische proeven zijn de belangrijkste factoren van wantrouwen die zijn vastgesteld. Een ander onderzoek, gepubliceerd op donderdag 12 november, geeft aan dat slechts 14% van de Fransen het vaste voornemen hebben om zich te laten vaccineren, schrijft auteur Alexandra G.

Als het vooruitzicht op een vaccin dichterbij komt, zal het dan nog steeds door de Fransen worden gebruikt? Dat is precies de vraag die een onderzoek van het Ipsos-instituut, dat op donderdag 5 november is gepubliceerd, probeerde te beantwoorden. Nauwelijks 24 uur na de aankondiging van een kandidaat-vaccin tegen het Coronavirus dat volgens de producent, het laboratorium van Pfizer, “90% effectief” zou zijn, is er meer nodig om de Fransen te overtuigen van de verdiensten van een mogelijke behandeling.

En met reden: in Frankrijk is slechts 54% van de bevolking van plan zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Eerder in het jaar, toen de vooruitzichten voor de levering van het vaccin nog onzekerder waren, wilde 59 procent van de ondervraagden het vaccin. Vandaag de dag zijn de Fransen het meest bang voor het vaccin in de wereld.

De Ipsos-studie toont aan dat Frankrijk duidelijk het land is met de laagste rangorde van mensen die voorstander zijn van het vaccin. Wanneer men geconfronteerd wordt met de uitspraak “als er een vaccin tegen Covid-19 beschikbaar zou zijn, zou ik me laten vaccineren”, dan komen India en China als beste uit de bus, met 87% en 85% van de respondenten die zeggen “het er helemaal mee eens te zijn”, respectievelijk “het enigszins mee eens te zijn”. Ter vergelijking: van onze Europese buren zijn Italianen (65%) en Spanjaarden (64%) het meest sceptisch over dit onderwerp, ver achter Duitsland (69%) en het Verenigd Koninkrijk (79%).

Op donderdag, 12 november 2020, ging een ander onderzoek van Odoxa voor Franceinfo en Le Figaro ook in deze richting. Nog belangrijker is dat de resultaten van de Odoxa-studie aangeven dat nauwelijks 14% van de respondenten van plan is “met zekerheid” zich te laten vaccineren. Ook zei 60% van de ondervraagde Fransen tegen de verplichting om zich te laten vaccineren te zijn.

Maar hoe kunnen we dan het wantrouwen rond een vaccin als Frans karakteristiek verklaren? Volgens Etienne Mercier, directeur van het opiniebedrijf dat op BFMTV werd geïnterviewd, “is er een wantrouwen ten opzichte van vaccinatie, dat altijd al heeft bestaan, maar dat daar bijzonder sterk is”. Als klap op de vuurpijl, in het land van Pasteur! Concreet gezien verwacht de Ipsos-studie dat 32% van de Fransen die tegen het vaccin zijn, zich zorgen maken over de bijwerkingen. Ook is 35% van mening dat de klinische proeven te haastig zijn geweest, wat de bezorgdheid versterkt.

Voor de wetenschappelijk directeur van het Institut Pasteur, die door franceinfo werd geïnterviewd voor de publicatie van het onderzoek, is dit wantrouwen ook te verklaren door het gebrek aan transparantie in de overheidscommunicatie over dit onderwerp. “We zullen deze pandemie niet kunnen verijdelen als er geen sterke publieke steun is en er dus geen transparante communicatie is over welke vaccins aan de bevolking worden aangeboden en over de mogelijke risico’s”, legt hij uit.

Daaraan kunnen we de grote pluraliteit van de “anti-vaccin”-praatjes toevoegen die in Frankrijk een zekere weerklank vinden. Vooral wanneer politieke figuren zoals Yannick Jadot, voorzitter van Europe-Ecology Greens, expliciet eisen dat het vaccin “verplicht” wordt gesteld. Genoeg om de meest smeuïge samenzweringstheorieën te voeden.

De Ipsos-enquête werd van 8 tot 13 oktober 2020 via het internet uitgevoerd onder 18.526 volwassenen van 16 tot 74 jaar uit 15 verschillende landen, waaronder Frankrijk.

BLM? Zijn Franse levens niet belangrijk? Verzwegen massaal politiegeweld op blanken

Frontnieuws

© © Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 19 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner