By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

Onderzoek bewijst: 38 procent van Kamerleden zit tijdens debat op smartphone

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib krijgt veel klachten over appende Kamerleden. De meeste mails die ze ontvangt zijn van mensen die debatten volgen en zich verbazen over het smartphonegebruik. Ook Arib ergert zich aan Kamerleden die grote delen van een debat doorbrengen op hun telefoon. Op een gemiddeld moment tijdens een debat zit 38 procent van de aanwezige Kamerleden op hun smartphone. Dat heeft het burgerinitiatief Fractie van Aandacht bijgehouden. Tijdens 21 vergaderingen hielden waarnemers elke tien minuten bij hoeveel politici in de zaal op dat moment op hun smartphone zaten.

Arib wil scherp blijven op het smartphonegebruik. “Kamerleden moeten elkaar wel aankijken als iemand aan het spreken is”, zegt de voorzitter.

Fractie van Aandacht wil dat het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer de regels aanscherpt. Daarnaast oppert de organisatie om zogenoemde dumbphones te introduceren: mobiele telefoons waarmee je alleen kan bellen, sms’en en een beperkt aantal apps kan gebruiken. “Kamerleden vertegenwoordigen zo’n 70.000 mensen per persoon”, zegt de organisatie. “Hun werk is veel te belangrijk om zo makkelijk te verspelen aan de smartphone.”

Smartphonegebruik in de vergaderzalen verbieden is in ieder geval geen optie, zegt Arib. “Ook contact met medewerkers en het lezen van stukken gebeurt tegenwoordig op de telefoon.” Maar het wekt wel een ongeïnteresseerde indruk: “Mensen denken dat ze alleen maar lekker zitten te appen.” Overigens kreeg de Tweede Kamer volgens Arib vroeger ook al klachten als Kamerleden tijdens debatten kranten aan het lezen waren.

ANP

 

 

Afbeeldingsresultaat voor Kamerleden smartphones

 
 

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner