By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Mysterieus coronavirus door China in recordtijd geïdentificeerd als oorzaak van uitbraak van longontsteking

Een mysterieus nieuw type longontsteking verbonden aan een vismarkt in Wuhan, China, wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus, meldden de Chinese staatsmedia gisteren (9 januari). De rapporten kwamen een dag nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde dat meerdere bekende virussen waren uitgesloten als oorzaak van de uitbraak en dat een coronavirus de waarschijnlijke oorzaak was. Het virus had vanaf zondag ten minste 59 mensen in China ziek gemaakt, en volgens de Associated Press is een vermoedelijk geval – een vrouw die ziek werd na terugkeer uit China – geïdentificeerd in Zuid-Korea.

Xinhua meldt dat het virus is geïdentificeerd door Xu Jianguo van de Chinese Academy of Engineering op basis van tests van monsters van 15 patiënten met de ziekte. Bekende coronavirussen omvatten sommige die verkoudheid veroorzaken, evenals de ziekteverwekkers achter het ernstige acute respiratoire syndroom (SARS) en het Midden-Oosten respiratoire syndroom (MERS).

“Voorlopige identificatie van een nieuw virus in een korte periode is een opmerkelijke prestatie en toont de verhoogde capaciteit van China om nieuwe uitbraken te beheren,” zegt Gauden Galea van de WHO in een verklaring geciteerd door meerdere nieuwsuitzendingen.

“Als de Chinezen het virus echt hebben gesequenced en ze hebben aangetoond dat het bij andere patiënten aanwezig is, betekent dit dat er een PCR-diagnostische test beschikbaar is. En de Chinezen moeten die onmiddellijk beschikbaar maken voor de rest van de wereld,” Ralph Baric, een coronavirus-expert aan de Universiteit van North Carolina, vertelt STAT. Hij legt uit dat coronavirussen kunnen worden overgedragen op mensen door vleermuizen of via een andere diersoort die door een vleermuis was besmet.

“Ik sta versteld van de tijdlijn en snelheid van deze isolatie en karakterisering, als het allemaal waar is”, zegt Matthew Frieman, een coronavirus-expert aan de University of Maryland School of Medicine, in opmerkingen bij STAT. Hij uitte scepsis over de bewering van de Chinese autoriteiten dat het virus niet kan worden overgedragen tussen mensen en zei: “Ik weet helemaal niet hoe je dat weet.” Gezien het aantal gemelde gevallen, is het volgens hem niet waarschijnlijk dat overdracht van dier op mens de enige manier is waarop het virus zich kan verspreiden.

David Hui, een opkomende infectiespecialist aan de Chinese Universiteit van Hong Kong, deelt een vergelijkbare visie met The New York Times. “Er zijn dus nog veel vraagtekens”, zegt hij. “Het is voorbarig om te zeggen dat er geen overdracht van mens op mens is.”

Bronnen:

The Scientis

 Afbeeldingsresultaat voor longontsteking

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner