By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Het komt steeds dichterbij: ‘Geen bewegingsvrijheid voor Canadezen die coronavaccin weigeren’

De Chief Medical Officer van Ontario heeft gezegd dat mensen die het coronavaccin weigeren geen bewegingsvrijheid zullen hebben en mondkapjes moeten blijven dragen. Dr. David Williams kreeg de vraag of hij de vaccinatie zou verplichten. Hij erkende dat ‘we iemand niet kunnen dwingen om een vaccin te nemen’, maar voegde toe dat de bewegingsvrijheid van mensen die het niet halen drastisch kan worden ingeperkt.

Zonder vaccin krijg je dan bijvoorbeeld geen toegang tot bepaalde gebouwen of evenementen tenzij je ander beschermend materiaal draagt, aldus Williams. Onlangs bleek dat de VVD ook voorstander is van zo’n indirecte vaccinatieplicht.

“Om je zonder persoonlijke beschermingsmiddelen vrij te kunnen bewegen moet je kunnen aantonen dat je bent gevaccineerd,” voegde de arts toe. Hij zei ook dat mensen die niet gevaccineerd zijn geen toegang krijgen tot bepaalde locaties als er sprake is van een ‘risico’.

Een soort persoonlijke lockdown

Overheden kunnen de vaccinatie dus niet te verplichten, maar ze kunnen het leven van mensen die het vaccin weigeren wel heel erg moeilijk maken. Als cafés, restaurants, bioscopen, sportscholen, vliegmaatschappijen en werkgevers straks vragen om een prikbewijs, zullen mensen die weigeren in een soort persoonlijke lockdown terechtkomen.

Ook dat komt steeds dichterbij. In België werkt Resengo, het grootste reserveringsplatform van het land, namelijk aan een systeem dat bijhoudt of er besmettingen in een café of restaurant plaatsvinden. Voorwaarde is daarbij dat alle klanten de corona-app gebruiken. Die app moet dan je toegangsticket tot het openbare leven worden. De volgende stap is het vaccinatiepaspoort.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

markm op maandag 07 december 2020 00:43

Komt hier ook

Komt hier ook
Gast
zaterdag 27 februari 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Willekeurige partner