By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

Donald Trump vrijgesproken – kan comeback maken als president

Zoals de meeste waarnemers hebben voorspeld, is de vertrekkende president Donald Trump vrijgesproken in het  impeachmentproces, dat de Democraten hadden geënsceneerd onder het voorwendsel dat hij zijn aanhangers had aangezet tot de gebeurtenissen op Capitol Hill, die sommigen een “bestorming” van het Congresgebouw hebben genoemd.

De hoofdrolspeler in het proces, Donald Trump, verscheen niet toen de vrijspraak bekend werd gemaakt, iets wat hij eerder had aangekondigd niet van plan te zijn, met als argument dat hij de vervolging beschouwt als onderdeel van de heksenjacht die zijn tegenstander gedurende zijn hele ambtstermijn heeft ontplooid.

Zeven Republikeinen stemden met de Democraten

De Democraten slaagden erin zeven Republikeinse senatoren mee te krijgen – Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse en Pat Toomey – maar dat was niet genoeg om de benodigde meerderheid te halen die nodig is voor een veroordeling.

Dit is de tweede keer dat Trump voor de Amerikaanse Senaat werd gedaagd, iets dat uniek is in de Amerikaanse geschiedenis. Geen enkele partij is eerder op die manier te werk gegaan in een poging een zittende president af te zetten.

Had zich niet opnieuw kandidaat kunnen stellen als hij was veroordeeld

Critici zeggen dat er bij beide gelegenheden geen objectieve basis was voor de aanklachten en dat het echte doel was om Trump te neutraliseren als een politieke tegenstander die niet getolereerd werd in een open opiniestrijd voor de kiezers, ondanks dat het grootste deel van het media-establishment tegen hem was. Als Trump zou worden veroordeeld, zou hij zich niet opnieuw kandidaat kunnen stellen voor het presidentschap, noch voor een andere hogere politieke functie.

Twitter, dat het account van Trump met bijna 90 miljoen volgers verwijderde na de gebeurtenissen op Capitol Hill, met als argument dat de president indirect verantwoordelijk zou zijn voor wat er op Capitol Hill is gebeurd, heeft onlangs aangekondigd dat het het account niet zal herstellen en Trump nooit meer toegang tot het platform zal geven.

Het is onduidelijk of dat besluit zal worden heroverwogen in het licht van de vrijspraak, of dat Trump er later voor zou kiezen om opnieuw mee te doen aan de presidentsverkiezingen. De verbanning is bekritiseerd omdat het ondemocratisch zou zijn, omdat Trump in vergelijking met zijn tegenstanders ernstig beperkt zou worden in zijn mogelijkheden om kiezers met zijn politieke boodschap te bereiken.

“Dit is nog maar het begin”

In een reactie op de vrijspraak zei Trump: “Dit is nog maar het begin”. Wat zijn politieke plannen zijn voor de toekomst is nog onduidelijk, evenals welke steun hij in de toekomst kan verwachten van de Republikeinse Partij als hij ervoor kiest om mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2024.

Hoewel Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020 enkele miljoenen meer stemmen kreeg dan in 2016 toen hij won van Hillary Clinton, verloor hij nu van Joe Biden. Velen, waaronder Trump zelf, hebben de verkiezingsuitslag in twijfel getrokken en beweren dat er op grote schaal verkiezingsfraude is gepleegd. De beschuldigingen zijn niet door (overwegend Democratische) rechters bevestigd, maar veel Amerikanen hebben het vertrouwen in het kiesstelsel verloren.

Democraten verkiezingsfraude – Nieuw ontdekte video toont ’s avonds laat de levering van tienduizenden illegale stembiljetten, 8 uur na de deadline

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 19 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner