By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Covid-19 was aanwezig in Amerika VOORDAT het officieel werd bevestigd in China, zegt een studie van het Amerikaanse bureau voor gezondheidsbescherming

Coronavirus had mensen in de VS besmet nog voordat China zijn eerste gevallen op 31 december 2019 meldde, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het Amerikaanse Rode Kruis.

Amerikaanse medici hebben hun eerste Covid-19-patiënt officieel geregistreerd op 19 januari 2020, maar de bevindingen in een paper gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases suggereren dat het virus daarvoor mogelijk al in de VS circuleerde.

De onderzoekers bestudeerden bijna 7.400 bloeddonaties in negen Amerikaanse staten tussen 13 december 2019 en 17 januari 2020. Bewijs van antilichamen tegen Covid-19-lichamen, waarvan de aanwezigheid suggereert dat een persoon in contact is geweest met het virus, waren aanwezig in 106 van die monsters, volgens de studie.

Dit betekent dat het coronavirus in de VS had kunnen zijn een maand voordat het zijn eerste bevestigde geval zag, en weken voordat de Chinese autoriteiten de infectie in de stad Wuhan aankondigden.

De analyse van ziekenhuisgegevens uit de hele VS eind 2019 toonde ook een piek aan bij grieppatiënten, van wie velen last hadden van “zwaar hoesten” en andere ernstige ademhalingssymptomen.

Europese onderzoekers hebben ook gespeculeerd dat het coronavirus in hun land aanwezig was voordat China officieel de uitbraak van de nieuwe soort aankondigde. Een Frans onderzoek heeft uitgewezen dat er Covid-19-antilichamen waren in bloedmonsters die begin december 2019 werden genomen. Een vergelijkbaar onderzoek, uitgevoerd door hun Italiaanse collega’s, onthulde dat monsters in Italië in september al antilichamen vertoonden.

Spaanse virologen vonden ondertussen sporen van coronavirus in rioolwatermonsters die in maart 2019 waren verzameld – een volle negen maand vóór de gebeurtenissen in Wuhan.

De precieze oorsprong van het coronavirus is momenteel niet bekend, maar de VS doen sinds het begin van de pandemie actieve pogingen om China de schuld te geven. President Donald Trump heeft de ziekte – die tot dusver meer dan 13,8 miljoen mensen heeft besmet en meer dan 271.000 mensen in Amerika heeft gedood – vaak het ‘Chinese virus’ genoemd, wat heftige protesten in Peking uitlokt.

Bronnen: RT

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner