SpaceX lanceert dit jaar ruimtemissie met enkel ruimtetoeristen

 

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft deze week bekend gemaakt dat het eind 2021 een Crew Dragon ruimtecapsule zal lanceren met aan boord enkel ruimtetoeristen. Deze bijzondere ruimtemissie kreeg de naam 'Inspirtation4' en wordt volledig betaald door de Amerikaanse miljardair Jared Isaacman. De ruimtevlucht zelf zal enkele dagen duren en voor deze missie zal de Crew Dragon capsule uitgerust worden met een speciale glazen koepel. 

De vier ruimtetoeristen van de Inspirtation4 missie.De vier ruimtetoeristen van de Inspirtation4 missie. Foto: SpaceX

De Inspirtation4 missie wordt de eerste echte commerciële ruimtevlucht van SpaceX met aan boord enkel ruimtetoeristen. Deze missie wordt geleid door de Amerikaanse miljardair Jared Isaacman die naast piloot ook oprichter is van het beursgenoteerde betaalsysteem Shift4 Payments. In het verleden maakte Isaacman als piloot deel uit van het Black Diamonds Jet Team dat vaak te zien was op airshows waarna hij in 2009 een nieuw wereldrecord vestigde op vlak van navigatie met een Cessna Citation CJ2 vliegtuig. Naast Isaacman gaan nog drie andere ruimtetoeristen tijdens de Inspiration4 missie mee naar de ruimte. Met deze Inspirtation4 ruimtevlucht wou Jared Isaacman vier belangrijke pijlers in de kijker zetten: leiderschap, hoop, vrijgevigheid en welvaart. De overige crewleden van deze Inspirtation4 missie werden geselecteerd op basis van wie deze pijlers het best vertegenwoordigt. 

Piloot van de Crew Dragon ruimtecapsule wordt dokter Sian Proctor die eerder ook deel uitmaakte van een Hawai'i Space Exploration Analog and Simulation (HI-SEAS) project en in 2009 door NASA net niet geselecteerd als kandidaat astronaut. De derde ruimtetoerist tijdens de Inspirtation4 ruimtemissie is Hayley Arceneaux die vandaag de dag medewerker is van het bekende St. Jude Children's Research Hospital in Memphis. Hayley Arceneaux overwon tijdens haar jeugd de strijd tegen kanker en werkt vandaag de dag op de kinderkankerafdeling van het St. Jude Children's Research Hospital. Zij zal tijdens deze ruimtemissie toezicht houden op de medische zorg van de crew. De vierde en laatste ruimtetoerist tijdens de Inspirtation4 missie is Christopher Sembroski die zal instaan voor de communicatie met het vluchtleidingscentrum en de wetenschappelijke experimenten aan boord van de Crew Dragon ruimtecapsule. Christopher Sembroski werkt vandaag de dag bij het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Lockheed Martin en een veteraan bij de Amerikaanse luchtmacht (USAF). Terwijl Hayley Arceneaux voor deze ruimtemissie werd geselecteerd als ambassadeur van het St. Jude Children's Research Hospital kregen Chris Sembroski en Sian Proctor hun zitje aan boord van de Crew Dragon doordat ze elk een specifieke wedstrijd wonnen. De vier ruimtetoeristen beginnen nu aan een intensieve training en opleiding waarna ze in september 2021 zullen gelanceerd worden vanop het Kennedy Space Center in Florida. 

In tegenstelling tot andere ruimtevluchten met Crew Dragon ruimtecapsule van SpaceX zal tijdens de Inspirtation4 missie de capsule zich niet vastmaken aan het internationale ruimtestation ISS. Hierdoor is het koppelingsmechanisme en het toegangsluik tot de capsule overbodig en gaat SpaceX deze vervangen door een speciale glazen koepel. Dankzij deze glazen koepel zullen de vier ruimtetoeristen een prachtig 360-gradenweergave hebben van de ruimte en onze prachtige planeet. De glazen koepel, die volgens SpaceX vergelijkbaar is met de 'Cupola' van het ISS ruimtestation, bevindt zich onder de neus van de Crew Dragon ruimtecapsule die pas zal geopend worden eenmaal de ruimtecapsule zich in een baan om de aarde bevindt. De Crew Dragon ruimtecapsule met aan boord de vier ruimtetoeristen zal met behulp van een Falcon 9 raket in een baan om de aarde worden gebracht op een hoogte van ongeveer 540 kilometer. Dit is een hogere baan dan normaal waardoor de vier ruimtetoeristen een unieker zicht zullen hebben op onze planeet. Alles samen zal deze ruimtemissie ongeveer drie dagen duren. Hieronder kan u de persconferentie van de Inspirtation4 missie bekijken! 

Kris

© spacepage

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers