By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan noemde de Franse president Emmanuel Macron onlangs in een felle uitval krankzinnig. Dit nadat deze laatste de beestachtige moslimmoord op leraar Samuel Paty zich tegen de islam, en voor de westerse vrijheid van meningsuiting had uitgesproken. Nu reageert het satirische tijdschrift Charlie Hebdo door de apensultan op de omslag te publiceren.

Het was op zaterdag dat de islamitische aap in een toespraak zei dat Macron een psychisch onderzoek moest ondergaan. De Turkse moslim was meer verontwaardigd over de nasleep van de islamitische moordaanslag op Samuel Paty, dan over de moslimmoord zelf. Zijn verklaring is zowel in Frankrijk als door andere landen veroordeeld.

Nu heeft het eerder zwaar getroffen Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo zich uitgesproken door de omslag van zijn laatste nummer te voorzien met een satirische tekening van de Turkse president.

Op de afbeelding is een oversekste Erdogan te zien die alleen een onderbroek en onderhemd draagt en de rok van een moslima optilt, haar blote billen blootlegt en er commentaar op geeft met betrekking tot de profeet. De tekening is voorzien van een redactionele verklaring van de krant dat “privé Erdogan echt grappig is”.

Erdogan razend

De cartoon is in Turkije echter niet met hilariteit ontvangen. De verontwaardiging is daarentegen groot, zowel onder Erdogan zelf als onder de vele moslims in het land. Beschuldigingen van “islamofobie”, “cultureel racisme” en “haatzaaien” worden nu door het Turkse regime richting de Franse krant geuit.

“Wij veroordelen de walgelijke poging van deze krant om cultureel racisme en haat te verspreiden”, schrijft Erdogan’s communicatiedirecteur, Fahrettin Altun, op Twitter.

Samen met de geestesziekteverklaring tegen Macron riep Erdogan ook het moslimvolk op om Franse goederen te boycotten. Turkije dreigt nu nadat Charlie Hebdos zijn satire heeft gepubliceerd met zowel juridische maatregelen als diplomatieke sancties.

Niet veel steun voor de vrijheid van meningsuiting van regeringen en mainstream in Europa

In tegenstelling tot Frankrijk durven en willen veel politici en mainstream media in Europa de islam niet te confronteren. Behalve dan de usuele berichtgeving dat we vooral niet bang moeten zijn voor moslimterroristen.

De relativeerders

Frontnieuws

© © Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 15 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner