By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Bizar! Premier Netanyahu overweegt corona-sensoren bij kinderen

Benjamin Netanyahu stelt voor om kinderen te chippen, experts vinden het een eng en belachelijk idee.

De Israëlische premier Benjamin Natanyahu lijkt het spoor bijster. Afgelopen weekend kwam Netanyahu met het voorstel om kinderen te laten chippen met een bepaald soort sensors, zodat de overheid de kinderen die na de lockdown weer naar school gaan of buitenspelen extra goed in de gaten kan houden. Cyber-experts vrezen voor enorme lekken, en ontkrachtten dit krankzinnige idee direct.

Een volstrekt krankzinnig idee, meer kunnen we er niet van maken. Netanyahu verbaasde vriend en vijand door doodleuk te filoseren over het inbrengen van chips bij kinderen. Onder de huidige wetgeving zou dit namelijk zo maar kunnen, de chips werken volgens Netanyahu net zoals sensoren bij auto’s: kom je te dicht in de buurt van een ander dan gaat er een alarm af.

“Als de informatie met de locatie van de kinderen naar het internet wordt geüpload, kan een pedofiel met enige cyberkennis het systeem binnendringen en ze stalken”, zei cyberdeskundige Einat Meron.

Cyberdeskundigen hebben premier Benjamin Netanyahu bekritiseerd vanwege zijn voorstel om kinderen te “chippen” die terugkeren naar scholen en kleuterscholen als de coronavirusvergrendeling wordt opgeheven, meldde Ynet vrijdag.

Tijdens een persconferentie op maandag stelde Netanyahu voor dat het ministerie van Volksgezondheid nieuwe technologie gebruikt om Israël te helpen zich aan zijn nieuwe routine aan te passen, aangezien de staat de blokkering van het coronavirus opheft. “Dat wil zeggen, technologie die nog niet eerder is gebruikt en is toegestaan ​​onder de wetgeving die we zullen vaststellen”, verduidelijkte hij.

“Ik sprak met onze technische hoofden om maatregelen te vinden waar Israël goed in is, zoals sensoren. Zo zou bijvoorbeeld elke persoon, elk kind – ik wil het eerst op kinderen hebben – een sensor hebben die een alarm zou laten afgaan als je te dichtbij, zoals die op auto’s, “zei de premier.

“Het zal moeilijk zijn om het te doen aan meer dan een miljoen schoolkinderen die terugkeren naar hun onderwijsinstellingen om er zeker van te zijn dat de ene student op een afstand van twee meter van de andere zit. Het is fictief en gevaarlijk”, vertelde Einat Meron, expert op het gebied van cyberweerbaarheid, aan Ynet. .

‘Theoretisch krijg ik het idee erachter’, zei ze. “Maar hoewel dergelijke afstandsgevoelige microchips in voertuigen bestaan, is het bij mensen anders.” Volgens Meron is ‘een piepgeluid dat me dichtbij iemand staat niet genoeg. Wie zegt dat het iets zal veranderen? Ik zou hoe dan ook dichterbij zijn gekomen.’

De expert voegde eraan toe dat “het eigenlijke probleem de handhaving is, en hier verandert alles”. Meron vertelde Ynet dat “het chippen van kinderen niet zal slagen voor een test – zowel praktisch als legaal”. Net als Merons idee dat het op afstand melden van burgers geen invloed zal hebben op hun acties, vrezen velen dat de staat gebruik zal maken van de informatie die beschikbaar is via de sensoren.

“Als de informatie met de locatie van de kinderen naar het internet wordt geüpload, kan een pedofiel met enige cyberkennis het systeem binnendringen en hen buiten hun scholen stalken, hen volgen en de informatie op andere platforms verspreiden”, zei Meron. ‘Kan de staat daarvoor de verantwoordelijkheid nemen?’

Het kabinet van de premier reageerde op het rapport en zei dat de suggestie van Ynet Netanyahu “niet zou worden geïmplementeerd via databases, maar door middel van eenvoudige technologie om [de burgers] te informeren over hun afstand. Het is een vrijwillige optie die is ontworpen om kinderen te helpen afstand te houden, zoals Mobileye met voertuigen. “

Het bureau voegde eraan toe dat de suggestie van de premier is “een idee dat kan helpen de sociale afstand te bewaren en dat er geen sprake is van schending van de privacy”.

Walla meldde woensdag dat de bewegingen van alle voertuigen in Israël door de politie werden  gevolgd en opgeslagen in een ongereguleerde database met de naam Eagle Eye. Een door de mediasite aangehaalde bron zei dat de informatie ‘jarenlang bewaard kan blijven’.

De Vereniging voor burgerrechten in Israël (ACRI) heeft naar verluidt een verzoek ingediend in het kader van de wet op de vrijheid van informatie, waarbij de politie de omvang van de activiteiten van Eagle Eye bekendmaakt, evenals de tijd dat de informatie over de bewegingen van de burgers in het systeem is opgeslagen. 

De Israëlische politie reageerde op ACRI en zei dat de activiteit van het systeem intern niet was gestandaardiseerd, ondanks meerdere jaren van operaties. “Hoe dan ook, als de procedure eenmaal is afgerond, zal deze niet openbaar worden gemaakt”, voegde de politie eraan toe.

Eind maart meldde Yediot Aharonot een geclassificeerde Shin Bet -database (Israel Security Agency) met informatie over alle Israëlische burgers en de meeste Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever. De door de beveiligingsdienst bijgehouden gegevens omvatten bewegingen, telefoontjes en sms-berichten.

Het is een krankzinnige gedachte om dit soort technologie daadwerkelijk te overwegen. In wat voor dystopie wil men leven als men dit idee überhaupt al durft te overwegen?

Laten we hopen dat Netanyahu naar de critici luistert en zich realiseert dat dit een waardeloos en gevaarlijk plan is.

Reacties

Reacties

Tags: , , ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 17 januari 2021

Jouw account

New World Order
Geen afbeeldingen
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Agenda

Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Willekeurig archief bericht