By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Bijna de helft van de Hongaren zou een Coronavirusvaccin afwijzen


© Marco Verch Professional Photographer / Flickr (CC BY 2.0)

Bijna de helft van alle Hongaren zou zichzelf absoluut niet met een Coronavirusvaccin laten injecteren als er een beschikbaar zou komen, zo blijkt uit een Opinio-onderzoek. Dit lijkt nogal problematisch voor het vermogen van het land om de pandemie te overwinnen.

47% van de representatieve steekproef van 1231 mensen zei dat ze zichzelf absoluut niet zouden vaccineren. Nog eens 36% is onzeker, terwijl 17% een potentieel vaccin zou nemen. Hongaren tussen 40 en 55 jaar zijn het meest bereid om te vaccineren; 20% zei dat ze dat wel zouden doen, meldt Hungarytoday.

Een dergelijk wantrouwen in een vaccin is internationaal gezien uitzonderlijk. Op basis van een onderzoek dat enkele weken geleden in Nature Magazine is gepubliceerd, zou wereldwijd 60% van de mensen zich laten inenten tegen het Coronavirus als ze dat konden. 14% is onzeker, en slechts 15% zou weigeren zichzelf te injecteren.

Uit het opinieonderzoek bleek ook dat Hongaren het meest geneigd zijn om een vaccin te vertrouwen dat in Hongarije of de VS is gemaakt.

Een Hongaars onderzoek dat meer dan een maand eerder werd uitgevoerd, liet soortgelijke, maar minder verontrustende resultaten zien als het onderzoek van Opinio. 37% van de respondenten zei dat ze geen potentieel vaccin zouden nemen, terwijl in totaal 43% dat wel zou doen. Meer dan de helft van hen zou dat onmiddellijk doen, maar de rest zou nog even wachten.

De mensen die in de hoofdstad wonen, de mensen met een universitair diploma en de mannen zouden aanzienlijk meer geneigd zijn zich te laten vaccineren dan andere groepen.

Deze resultaten zijn vooral verontrustend omdat premier Viktor Orbán en zijn regering beweren dat de Coronaviruscrisis pas zal worden verholpen als er een vaccin beschikbaar komt en de mensen het nemen. Ondertussen benadrukt de regering dat de vaccinatie op vrijwillige basis zal worden uitgevoerd.

Orbán: Soros wil etnisch-gemengde samenlevingen creëren, het nationalisme ontmantelen en de macht overdragen aan de wereldelite

Frontnieuws

© © Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 03 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
YouTuber bespotte voorheen Covid-19 vaccinatie-critici – Nu geeft hij toe: “Ik heb vaccinschade”
01 maart 2021
Al die mensen die continue wappie roepen zullen erop teru...
Willekeurige partner