By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Bereidheid om gevaccineerd te worden en politieke overtuiging

Zoals bij alle calamiteiten die de mensheid teisteren – of het nu oorlog is of een plaag – raken mensen vroeg of laat gewend aan het nieuwe normaal en laten ze de aanvankelijke angst varen, zelfs als die angst wordt aangewakkerd.

De menselijke psyche heeft dit aanpassingsmechanisme. We kunnen het tegenwoordig ook waarnemen met het oog op de Covidpandemie. De peilingen die aan het begin ervan werden gehouden, toonden aan dat de overgrote meerderheid van de mensen zich onvoorwaardelijk bereid toonde om zich te laten vaccineren zodra het vaccin beschikbaar was. Geleidelijk aan is deze bereidheid afgenomen – bij tijd en wijle en op verschillende plaatsen aanzienlijk – wat alleen maar te verwachten was, schrijft Gefira.

Een interessantere observatie betreft de politieke overtuiging van degenen die wel of niet gevaccineerd willen worden. Over de hele wereld blijkt dat mensen die naar rechts neigen veel minder enthousiast zijn over vaccinatie dan hun linkse tegenhangers. In Polen is dat 5% (vijf!) tegen 82% (tweeëntachtig), wanneer twee extreme politieke vleugels worden vergeleken. Vrijwel hetzelfde is waar te nemen in Duitsland, Oostenrijk of de Verenigde Staten. Hoe verklaren we dit?

Welke andere kenmerken onderscheiden de twee politieke kampen? De rechtse burgers zijn meestal religieus en patriottistisch, ze houden de traditie in ere en zijn tegen een grote overheid. Welke van deze kenmerken maakt dat ze sceptisch blijven over vaccinatie?

Religiositeit kan een rol spelen. Religieuze mensen stellen vertrouwen in de voorzienigheid en hechten over het algemeen geen groot belang aan alledaagse zaken. Linkse individuen hebben geen keuze: het enige leven dat ze op aarde hebben, moet worden beschermd, koste wat het kost mag.

Patriottisme kan een rol spelen. Aangezien de pandemie en de vaccinatie globaal in hun bereik liggen en wereldwijd worden aangepakt, is het niet meer dan normaal dat patriotten op hun hoede zijn voor internationale of – beter gezegd – supranationale maatregelen die door gematigde of extreme globalisten worden gepusht.

Rechtse mensen hebben de neiging om de strijd te aanvaarden in plaats van te vertrouwen op veiligheid, sociaal of anderszins. Politiek rechts heeft tegenwoordig nergens de touwtjes in handen (de zogenaamde rechtse partijen zijn in feite linkse partijen met een rechts fineer die zich in meer patriottisch of traditioneel jargon manifesteren) en is dus vanzelfsprekend tegen de beschermende maatregelen – zoals lockdown en inenting – die hun politieke rivalen nemen. Ze hebben ook de neiging om te vermoeden dat de maatregelen worden gedwongen met een ander doel dan het beleden doel.

Hoe dan ook, het is een tot nadenken stemmend feit om te weten dat er een verband bestaat tussen de politieke overtuiging van een individu en zijn standpunt over vaccinatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 09 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
08 maart 2021
Geloof je nou echt dat we eerder uit de lockdown komen me...
Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Willekeurige partner