By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

Australië wil dat 10 miljoen mensen een Coronavirus-app downloaden. Tot dusver werkt het.

55 minuten agoadmin

app

“Ik zal Australiërs oproepen om het eerlijk gezegd als een nationale dienst te doen”, zei de premier van het land over de inspanningen om het coronavirus te beteugelen.

SYDNEY – Australië heeft deze week een dramatisch initiatief onthuld om nieuwe gevallen van het coronavirus binnen zijn grenzen op te sporen: een app van overheidsfunctionarissen hoopt dat 40% van de bevolking binnenkort zal downloaden.

De regering hoopt dat haar inzet, COVIDsafe genaamd , ambtenaren zal helpen om veel van de contacten die een met het virus geïnfecteerde persoon heeft gehad terwijl ze besmettelijk waren, effectief op te sporen, een stap die door gezondheidswerkers essentieel wordt geacht om elke nieuwe uitbraak te beteugelen.

Gebruikers wordt gevraagd om een ​​naam (of pseudoniem), leeftijdscategorie, netnummer en telefoonnummer op te geven. Elke keer dat een telefoon binnen 1,5 meter van een ander apparaat met de app komt, delen de twee een digitale, versleutelde “handdruk”. Als iemand die de app gebruikt later positief test op het virus, worden de geanonimiseerde handdrukken van de afgelopen 14 dagen met toestemming geüpload en vervolgens gebruikt voor het traceren van contacten. Degenen die in de buurt van de geïnfecteerde persoon waren, kunnen vervolgens zelf worden aangemeld en getest.

Ambtenaren hebben gezegd dat iets minder dan de helft van de bevolking het zou moeten downloaden om het tot een succes te maken. Premier Scott Morrison, die heeft benadrukt dat downloads niet verplicht zullen zijn, heeft de inspanning vergeleken met burgers die oorlogsobligaties kopen in een beroep op een homing in Australië, met het oog op de mogelijke eliminatie van lokale zaken .

“Ik zal Australiërs oproepen om het eerlijk gezegd, als een zaak van nationale dienst, op dezelfde manier te doen als mensen in de oorlogstijd oorlogsbanden kochten, om samen te komen om de inspanningen te ondersteunen,” zei hij zei eerder deze maand. ‘Ik weet dat dit iets is dat ze normaal niet zouden doen in een gewone tijd, maar dit is geen gewone tijd.’

Tot dusver lijken de bezwaren te werken. COVIDsafe werd zondag vrijgegeven en binnen 24 uur hadden een miljoen mensen de applicatie op hun telefoon gedownload. Dat aantal is sindsdien gestegen tot boven de 3 miljoen, zei de minister van Volksgezondheid woensdag.

“3 miljoen in 3 dagen is een geweldig resultaat, maar er is werk aan de winkel om onze doktoren en verpleegsters te beschermen en ons te helpen het leven terug te vinden waar we van houden”, schreef minister van Volksgezondheid Greg Hunt op Twitter.

De app heeft verschillende grote vragen rond privacy opgeworpen , evenals enige aarzeling dat deze de mijlpaal van 40% kan bereiken die door ambtenaren wordt geprezen. Singapore heeft vorige maand een vergelijkbare app genaamd TraceTogether uitgebracht, maar heeft moeite om downloads boven de 20% te krijgen .

Hunt is verhuisd om de angst weg te nemen dat de door de app verzamelde gegevens misbruikt zouden kunnen worden, en merkt op dat deze alleen kan worden gebruikt voor contracttracering door de juiste autoriteiten en niet toegankelijk zal zijn voor de politie. Iedereen kan de app op zijn gemak verwijderen en alle verzamelde digitale handdrukken wissen. De minister zei ook dat iedereen die illegaal toegang heeft tot de gegevens, tot vijf jaar gevangenisstraf kan krijgen .

“In termen van privacy heeft niemand toegang tot wat er aan de telefoon is, heeft niemand toegang tot wat er op uw telefoon staat”, zei Hunt. ‘Het mag het land niet verlaten. Het is niet toegankelijk voor iemand anders dan een overheidsfunctionaris voor volksgezondheid. Het kan voor geen enkel ander doel worden gebruikt dan het verstrekken van de gegevens om mensen te vinden waarmee u in nauw contact bent geweest en het is strafbaar als de overtredingen daarvan worden geschonden. ”

Er zijn ook problemen geweest met iPhone-gebruikers en het is onduidelijk hoe goed de app op de achtergrond werkt wanneer gebruikers hun apparaten hebben vergrendeld (een oplossing is in de maak).

Australië heeft één groot voordeel ten opzichte van veel andere landen, waardoor het zijn relatief lage caseload heeft weten te beheersen: duizenden kilometers oceaan scheiden het van de naaste buur van het land. Het land sloot vorige maand effectief zijn grens voor alle internationale reizen, met uitzondering van burgers en permanente inwoners. Elke reiziger die het land binnenkomt, moet zich nu gedurende twee weken op de aangewezen faciliteiten isoleren voordat hij naar huis kan.

De maatregelen hebben geleid tot een dramatische afvlakking van de curve en na een aanvankelijke piek in infecties zijn 6.753 mensen positief getest op het virus en zijn er 91 overleden. Veel staten hebben de afgelopen weken meerdere dagen gehad met infecties in de enkele cijfers en sommige hebben dagen zonder nieuwe infecties gezien. Testen is wijdverbreid en velen met zelfs kleine symptomen worden aangemoedigd om een ​​kliniek te bezoeken.

Die inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen door een aantal maatregelen, en veel staten bereiden zich voor om enkele van de richtlijnen voor sociale distantiëring wekenlang op te heffen. In New South Wales, de thuisbasis van Sydney, zijn kleine bijeenkomsten met maximaal twee bezoekers toegestaan, en veel staten bereiden zich voor om kinderen gefaseerd terug te sturen naar school .

De situatie in de Verenigde Staten is echter heel anders. Meer dan 1 miljoen mensen zijn positief getest op het virus en meer dan 60.000 zijn overleden. Ondanks de sombere cijfers zei een meerderheid van de Amerikanen deze week in een peiling dat ze geen smartphones hebben of een dergelijke app niet zouden downloaden , verwijzend naar scepsis over Google en Apple, twee bedrijven die aan soortgelijke inspanningen werken .

Volksgezondheidsinstanties hebben gezegd dat de natie een effectieve manier moet vinden om nieuwe hotspots van coronavirusinfecties op te sporen om de uitbraken te vernietigen voordat ze zich verspreiden, wat mogelijk kan leiden tot een tweede golf van infecties. Hierdoor zouden tienduizenden onderzoekers ijverig kunnen traceren met wie patiënten de afgelopen weken in aanraking zijn gekomen, een ontmoedigende taak voor een natie van 328 miljoen.

In Australië zei Morrison dat het land “op de weg terug” was naar normaliteit. Maar hij benadrukte dat burgers niet zelfgenoegzaam konden zijn en drong aan op de invoering van COVIDsafe.

‘Ik zou het vergelijken met het feit dat als je naar buiten wilt gaan als de zon schijnt, je zonnebrandcrème moet aanbrengen’, zei hij deze week, volgens het ABC . “Als je wilt terugkeren naar een meer bevrijde economie en samenleving, is het belangrijk dat we meer downloads krijgen als het gaat om de COVIDSafe-app.”

Greg Hunt on Twitter

We’ve ticked past 3️⃣ million registrations of the COVIDSafe App 3m in 3 days is a great result, but there’s work to be done to protect our doctors & nurses, & help us get back to the life we love Haven’t registered yet? Make it your Wed night mission https://t.co/vn3NoeQpal

Reacties

Reacties

Tags: ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Willekeurig archief bericht
13 januari 2021