By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

Amerikaanse presidenten: ‘Obamagate’ hashtag van Trump en ‘een absolute chaotische ramp’ bekritiseerd door Obama

Donald Trump beschuldigt voorganger van niet-gespecificeerde misdaden waardoor Watergate ‘er klein uitziet’, terwijl Obama ook zei dat de reactie op de pandemie van het coronavirus ‘een absolute chaotische ramp’ was geweest

In een buitengewone verklaring tegen een voormalige president heeft Mitch McConnell, de meerderheidsleider van de Republikeinse Senaat, Barack Obama gezegd dat hij zijn mond moet houden over de kritiek op Donald Trump en hem ‘klasseloos’ noemt.

Vorige week lekten opmerkingen van Obama uit aan Yahoo News, die zeer kritisch waren over Trump en zijn regering, en die blijkbaar een conventie in de Amerikaanse politiek schonden dat voormalige bewoners van het Witte Huis hun opvolgers zelden bekritiseren.

Obama sprak met alumni van zijn regering en zei dat hij zich zorgen maakte over de “rechtsstaat”, in het licht van het besluit van het ministerie van Justitie om de zaak tegen de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn in te trekken . Dat is de kern van de pogingen van Trump om een ​​”Obamagate” -schandaal op te wekken, dat hij dinsdagochtend opnieuw beweerde “laat Watergate er klein uitzien!”, Informeerde de voogd.

Wat zeggen Trump en Obama?

De BBC meldde dat Obama grotendeels zijn mond heeft gehouden over de acties van zijn opvolger, maar op vrijdag in een oproep aan 3.000 voormalige assistenten en functionarissen die naar de media was gelekt, liet hij los.

‘Er is geen precedent dat iemand kan vinden voor iemand die beschuldigd is van meineed, gewoon zonder scot te gaan’, zei hij. ‘Dat is het soort dingen waar je je zorgen over begint te maken dat fundamentele – niet alleen institutionele normen – maar ons basisbegrip van de rechtsstaat in gevaar komt.’

Trump, die nooit verlegen is geweest om zijn voorganger te bekritiseren of de schuld te geven, reageerde zondag met een golf van berichten op de sociale media en retweets, waarbij hij Obama en zijn medewerkers ervan beschuldigde zich misdaad te getroosten om zijn presidentschap te ondermijnen.

Hij versterkte de beweringen van rechtse commentatoren en haalde uit naar Obama, voormalig plaatsvervangend FBI-directeur Andrew McCabe, voormalig plaatsvervangend procureur-generaal Rod Rosenstein, nachtelijke tv-presentator Jimmy Kimmel en talloze verslaggevers en media.

‘Veruit de grootste politieke misdaad in de Amerikaanse geschiedenis!’ schreef de president en retweette een conservatieve talk-radiopresentator die Obama-functionarissen beschuldigde van het saboteren van Trump in de dagen voordat hij aantrad.

Waarom is het van de grond gekomen?

De betrekkingen tussen Barack Obama en Donald Trump hebben een nieuw dieptepunt bereikt nadat de huidige Amerikaanse president zijn voorganger van niet-gespecificeerde misdaden beschuldigde in een zogenaamd “Obamagate” -schandaal.

In een woedend spervuur ​​van 126 tweets, het op twee na hoogste dagelijkse totaal van zijn presidentschap, lanceerde Trump een relatief onbekende hashtag op de wereld – “#OBAMAGATE”. De president gebruikte vaak de term ‘Obamagate’ – een verwijzing naar het Watergate-schandaal uit het Nixon-tijdperk – het ‘gate’-achtervoegsel geïnspireerd op het Watergate-schandaal dat de voormalige Amerikaanse president Richard Nixon ten val bracht – in verband met zijn beschuldigingen en prominente conservatieve activisten en Aan Trump gelieerde steungroepen namen snel de hashtag o

Hoewel de term dateert van vóór het gebruik van Trump, ontving het op zondag meer dan twee miljoen tweets – een verder bewijs van de kracht van het sociale mediaplatform van de president.

De nieuwe piek in het verkeer begon vroeg op zondag in de Verenigde Staten en ongeveer 86% daarvan was in de vorm van retweets, wat suggereert dat er een zekere mate van coördinatie was. Maar er waren geen aanwijzingen dat er botnets bij betrokken waren. De hashtag werd al een tijdje gebruikt in obscure en marginale rechtse kringen, vooral onder een minderheid van MAGA- en QAnon-gebruikers, maar ging nooit verder dan die kleine kringen.

Hebben de beschuldigingen van Trump tegen Obama enige verdienste?

De president heeft het hele onderzoek naar Russische pogingen om zich te bemoeien met de Amerikaanse verkiezingen van 2016 lang beschouwd als een poging om de legitimiteit van zijn presidentschap te ondermijnen.

Lees ook:  Wanneer aanwezigheid afwezig wordt in het Midden-Oosten

Toen er bewijs naar voren kwam dat een deel van het team van de FBI Russia-probe privé kritiek op Trump als presidentskandidaat uitte, voelde hij zich gevalideerd.

Deze opvattingen zijn verder verergerd als voormalig FBI-directeur James Comey, voormalig directeur van National Intelligence James Clapper en nu heeft Obama zelf alom kritiek op Trump, zijn beleid en zijn presidentschap bekritiseerd.

In de laatste maanden van 2016 ontving de Amerikaanse regering steeds meer ernstige waarschuwingen van haar inlichtingendiensten over de Russische inspanningen om de presidentsverkiezingen van 2016 te verstoren – inspanningen die het onderzoek van de speciale raad van Robert Mueller nader heeft uitgewerkt.

Hij ontdekte ook bewijs van contact tussen leden van de Trump-campagne en Russische onderdanen. Het contra-inlichtingenonderzoek van de FBI is gestart om deze contacten en activiteiten te onderzoeken.

Ambtenaren uit het Obama-tijdperk in de inlichtingengemeenschap, de FBI en het Witte Huis blijven de acties die zij hebben ondernomen op basis van dit bewijs als volledig gerechtvaardigd beschouwen.

Trump en zijn aanhangers zien hun beweringen en verontwaardiging alleen als verder bewijs van wangedrag en verdoezeling.

‘Het zou me niet verbazen als je de komende weken veel dingen ziet gebeuren’, zei Trump donderdag in het Oval Office nadat hij van het Flynn-nieuws had gehoord.

De bitterheid in de strijd om Flynn kan net beginnen.

Flynn werd begin 2017 ontslagen uit zijn rol als adviseur voor nationale veiligheid omdat hij vóór de inauguratie van Trump tegen de FBI had gelogen over zijn gesprekken met de Russische ambassadeur.

De vermeende opmerkingen van Obama over de zaak lijken de president te hebben beroerd, die tweette dat zijn aartsvijand van de democraat veruit de grootste politieke misdaad in de Amerikaanse geschiedenis had begaan! 

Obama zei ook dat de reactie op de pandemie van het coronavirus “een absolute chaotische ramp” was geweest.

McConnell sprak maandagavond met Trump’s schoondochter Lara Trump in een online inzamelingsactie.

Gevraagd naar Obama die de regering ‘dichtslaat’ vanwege haar reactie op de uitbraak van het coronavirus, zei hij: ‘Ik denk dat president Obama zijn mond had moeten houden.

‘Weet je, we weten dat hij niet van deze administratie houdt. Dat is begrijpelijk. Maar ik denk eerlijk gezegd dat het een beetje klasseloos is om kritiek te leveren op een administratie die achter je aan komt. ‘

Hij voegde eraan toe: ‘Je hebt je kans gehad. Je was daar acht jaar. Ik denk dat de traditie die de Bushes hebben opgezet om de president die na jou komt niet te bekritiseren, een goede traditie is. 

Er is een traditie van voormalige presidenten die geen commentaar geven op of hun opvolgers aanvallen in het Oval Office, maar Trump maakt geen deel uit van de informele club die momenteel Obama, George W. Bush, Bill Clinton en Jimmy Carter omvat, en hij heeft regelmatig degenen aangevallen die ging hem voor.

Bovendien zijn Obama’s opvattingen over Trump redelijk bekend, zij het meestal via indirecte routes en lekken naar de pers. In een Hulu-documentaire over Hillary Clintons campagne tegen Trump in 2016 zegt de Virginia-senator Tim Kaine bijvoorbeeld dat de toenmalige president Trump een fascist vindt.

Sommige analisten hebben gesuggereerd dat de tweets van Trump mogelijk ook een poging zijn geweest om af te leiden van zijn aanpak van de uitbraak van het coronavirus in het land, dat meer dan 80.000 levens heeft geëist en een stijging van de werkloosheid heeft veroorzaakt tot niveaus die voor het laatst werden gezien tijdens de Grote Depressie.

Aanvallen op Obama vallen altijd goed bij de supporters van Trump, volgens de Republikeinse strateeg Ford O’Connell, die zegt: “Niets geeft de basis van Trump meer energie dan dit, omdat ze het gevoel hebben dat hen onrecht is aangedaan.” 

De tweets van de president zijn ook “indicatief voor een langdurige obsessie”, zegt The Guardian. “Trump begon zijn politieke carrière effectief door de ‘snellere’ samenzweringstheorie te pushen dat Obama niet in de VS is geboren en daarom niet in aanmerking mag komen voor het presidentschap.”

En hij heeft een groot deel van zijn tijd in het Witte Huis besteed aan het terugdraaien van Obama’s erfenis, “een poging om de Affordable Care Act te doden, zich terug te trekken uit de nucleaire overeenkomst met Iran en de klimaatakkoorden van Parijs, en de milieuwetgeving en andere regels te schrappen”, aldus de krant. voegt toe.

Maar sommige democraten vechten terug tegen de laatste aanval van Trump met een eigen online aanval. 

Aanhangers van Joe Biden, de vermoedelijke kandidaat om Trump te verslaan bij de geplande presidentsverkiezingen van dit jaar, gebruiken de hashtag ‘Trumpgate’ in links naar online campagneadvertenties die de president aanvallen voor zijn reactie op de Covid-19-crisis, zei theweek.co. uk  .

Wat is 'Obamagate'?
1 dag geleden

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner