By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

‘Nanodeeltjes in coronavaccin Pfizer wekken allergische reacties op’

In de afgelopen twee weken kregen tenminste acht mensen die het coronavaccin van Pfizer ontvingen last van ernstige allergische reacties. Volgens wetenschappers is het ingrediënt polyethyleenglycol (PEG) de mogelijke boosdoener, schrijft vakblad Science.

PEG is nooit eerder gebruikt voor een goedgekeurd vaccin, maar wordt wel verwerkt in veel medicijnen die geregeld een anafylactische reactie opwekken. Deze reactie kan leiden tot huiduitslag, een lage bloeddruk, kortademigheid en een hoge hartslag. Sommige allergologen en immunologen stellen dat bepaalde mensen die eerder zijn blootgesteld aan PEG veel antilichamen tegen PEG in hun lijf hebben, waardoor het vaccin een anafylactische reactie kan veroorzaken.

Het Amerikaanse Nationaal Instituut voor Allergieën en Infectieziekten (NIAID) heeft inmiddels met Pfizer en Moderna, onafhankelijke wetenschappers en artsen, en geneesmiddelenwaakhond FDA gesproken over de allergische reacties. Het NIAID is bezorgd en heeft een studie opgezet in samenwerking met de FDA om te kijken hoe mensen met hoge concentraties antilichamen tegen PEG reageren op het vaccin.

Tijdens de vaccinonderzoeken van Pfizer en Moderna, waar tienduizenden mensen bij betrokken waren, werden proefpersonen uitgesloten wanneer bleek dat zij allergisch reageerden op de coronavaccins.

Dit vaccin wordt op u getest. U bent het experiment

De twee vaccins bevatten mRNA gewikkeld in nanodeeltjes, die helpen om het materiaal naar de menselijke cellen te transporteren en die de immuunrespons versterken. PEG’s worden overigens ook gebruikt in alledaagse producten zoals tandpasta en shampoo.

Volgens een studie uit 2016 heeft tot wel 72 procent van de mensen antilichamen tegen PEG’s, waarschijnlijk als gevolg van de blootstelling aan cosmetica en medicijnen. Zo’n 7 procent daarvan loopt kans op anafylactische reacties, aldus de studie.

Pfizer en Moderna waren op de hoogte van de risico’s. In december 2018 erkende Moderna dat ‘er mogelijk reacties kunnen optreden als gevolg van PEG’. En in september stelden onderzoekers van BioNTech voor om een alternatief te gebruiken voor PEG, onder meer met het oog op de veiligheid.

“Dit vaccin wordt op u getest,” reageert onderzoeksjournalist Patrick Savalle op Twitter. “U bent het experiment.”

vaccinb

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 20 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner