By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl.tooljunkie.eu/

 

Het vaccin: Lijst van bijwerkingen

Bijwerkingen

Het meest interessante aan het document is de lijst met bijwerkingen die door de FDA is opgesteld. Of, zoals zij het omschrijven: de werklijst met mogelijke uitkomsten van ongewenste voorvallen.

Tot op heden hoorden we via de media dat er geen ernstige bijwerkingen verwacht worden. Door verklaringen van de proefpersonen waarop het vaccin getest is, wisten we al dat de bijwerkingen die direct na de vaccinatie meestal optreden vrij pittig zijn en niet onder doen voor de klachten die mensen over het algemeen ervaren wanneer ze Corona hebben.

De bijwerkingen op de lijst die door de FDA is opgesteld, zijn vooral zeer ernstige aandoeningen waar de gevaccineerde levenslang last van kan houden.

Werklijst met mogelijke uitkomsten van ongewenste voorvallen:

Guillain-Barré-syndroom

GBS is een ontsteking van de motorische zenuwen die vanuit het ruggenmerg naar de spieren lopen en de gevoelszenuwen die van huid, gewrichten en spieren naar het ruggenmerg gaan. Het is een reactie (of aanval) van je eigen afweersysteem tegen zenuwwortels in je lichaam. Dit veroorzaakt typische symptomen waarbij spierzwakte op de voorgrond staat.

Acute verspreide encefalomyelitis

Hierbij treden ontstekingen op in de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. De aandoening ontstaat acuut en heeft effect op het hele zenuwstelsel. Het afweersysteem keert zich plotseling tegen delen van het eigen lichaam.

Transversale myelitis

Eerder werd al in de media bekend gemaakt dat een paar proefpersonen deze aandoening hadden ontwikkeld. Transversale myelitis is een ontsteking van het ruggenmerg die neurologische symptomen veroorzaakt zoals zwakte in de benen, gebrek aan controle over de blaas of darmen, of abnormale sensaties zoals tintelingen, hitte en kou op het lichaam.

Encefalitis / myelitis / encefalomyelitis

Encefalitis is een ontsteking van de hersenen, Myelitis is een ontsteking van het ruggenmerg en Encefalomyelitis is een ontsteking van zowel de hersenen als het ruggenmerg.

meningoencefalitis / meningitis

Hersen(vlies)onsteking

Encefolapathie

Verminderd functioneren van de hersenen.

Beroerte / Toevallen

Een deel van de hersenen krijgt voor kortere of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorzaakt plotselinge uitvalsverschijnselen.

Narcolepsie

Deze aandoening trof veel mensen die zich tegen de Mexicaanse griep hadden lieten vaccineren. Slaapneigingen overdag, kan leiden tot verschillende onbedwingbare ongewilde, korte (10 à 30 minuten) slaapperiodes, die met name optreden in rustige omstandigheden en/of passieve bezigheden (bijvoorbeeld in de trein of auto, vervelend of saai zittend werk, vergaderingen).

Kataplexie

korte spierverslappingen die worden uitgelokt door bepaalde emoties of inspanningen, zoals hard lachen, woede, een plotselinge ontmoeting of tijdens sport. Meestal zijn het de spieren van de nek, gezicht en de benen die in eerste instantie verslappen.

Anafylaxie

Anafylaxie is een ernstige en mogelijk zelfs fatale allergische reactie.

Acuut myocardinfarct

Hartinfarct

Myocarditis / pericarditis

Onsteking van de hartspier / het hartzakje.

Auto-immuunziekte

Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen celresten iets verkeerd gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam.

Sterfgevallen

Afwijkingen m.b.t. zwangerschap en geboorte

Andere acute demyeliniserende ziekten

Ziektes van het centrale zenuwstelsel

Trombocytopenie

Tekort aan bloedplaatjes. Hierdoor ontstaan stollingsproblemen in het lichaam.

Verspreide intravasculaire coagulatie

Bloedstollingsziekte waarbij in het hele lichaam in kleine bloedvaten bloedstolsels gevormd worden. Deze bloedstolsels verminderen of blokkeren de bloedstroom waardoor de bloedvaten naar diverse organen schade oplopen. Blauwe plekken, een daling van de bloeddruk en menstruatieproblemen bij vrouwen zijn enkele mogelijke symptomen van de aandoening.

Veneuze trombo-embolie

Bij veneuze trombo-embolie (VTE) is er sprake van een stolsel in een ader, meestal van een been (trombose). Wanneer een stolsel een diepliggende ader in het been afsluit, kan het bloed niet meer goed uit het been terugstromen naar het hart. Het kan ook zijn dat er in zo'n geval een stukje van het stolsel loskomt, dat door de bloedstroom meegenomen wordt naar het hart. Daarna stroomt het door naar de longen. Het stolsel kan dan een bloedvat in de longen afsluiten. Dit is een longembolie.

Artritis en artralgie / gewrichtspijn

Ziekte van Kawasaki

Zeldzame ziekte waarbij de middelgrote bloedvaten door het gehele lichaam ontstoken raken.

Multisysteem-inflammatoir syndroom bij kinderen

Aandoening waarbij verschillende lichaamsdelen ontstoken kunnen raken, waaronder het hart, de longen, de nieren, de hersenen, de huid, de ogen of de maagdarmorganen.

Vaccine enhanced disease

In plaats van bescherming te bieden tegen het virus, wekt het vaccin juist zeer sterke symptomen op wanneer de gevaccineerde in aanraking komt met het virus. Hierdoor kan iemand zeer ziek worden.

1.Guilain-Barré syndroom – Het syndroom van Guillain-Barré (GBS) is een aandoening van de zenuwen buiten het centrale zenuwstelsel: de motorische zenuwen die vanuit het ruggenmerg naar de spieren lopen en de gevoelszenuwen die van de huid, gewrichten en spieren naar het ruggenmerg gaan. De gevolgen hiervan zijn spierzwakte of verlamming en vaak ook gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen (een slapend gevoel). De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook ademhalingsspieren aangedaan kunnen raken.

2. Acute gedessimeerde encephalomyelitis (ADEM) – ADEM staat voor acute gedissemineerde encephalomyelitis en is een ziekte van de zenuwen. Hierbij treden ontstekingen op in de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. ADEM ontstaat acuut en heeft effect op het hele zenuwstelsel. Bij ADEM keert het afweersysteem zich plotseling tegen delen van het eigen lichaam.

3. Myelitis transversa – Myelitis transversa is een aandoening waarbij het ruggenmerg ontstoken raakt en hierdoor zijn functie niet meer goed uit kan oefenen waardoor problemen met bewegen, voelen en/of het ophouden van plas en ontlasting kunnen ontstaan.

4. Encephalitis/ myelitis/ encephalomyelitis/ meningoencephalitis/ meningitis/ encefalopathie – Ontsteking van de hersenen/ ontsteking van het beenmerg of ruggermerg/ ontsteking van hersenen en ruggemerg/ Meningitis is een ontsteking van de beschermende lagen van de hersenen. Vaak hebben mensen zowel meningitis als encefalitis; dit wordt meningoencephalitis genoemd/ Encefalopathie is de benaming voor een verminderd functioneren van de hersenen. Letterlijk vertaald 'ziekte van de hersenen'.
De klachten kunnen zijn: hoge koorts; griepachtige verschijnselen (hoofdpijn koorts); hevige hoofdpijn; lichtovergevoeligheid; andere overprikkelingsvormen zoals geluid, geur, beweging; misselijkheid en braken; bewustzijnsdaling /coma; (spier)zwakte; oogspier verlamming; problemen met zien / dubbelzien; epilepsie /toevallen; halfzijdige verlammingen; afasie /moeilijk spreken; geheugenproblemen; nekstijfheid of rugstijfheid (bij de mengvorm met hersenvliezen); sufheid / apathie; verlies van eetlust; darmklachten; verwardheid /acuut verward gedrag.

5. Stuiptrekkingen en toevallen.

6. Hersenbloeding – Symptomen van een beroerte: scheve mond, verwarde spraak, lamme arm, krachtsverlies of verlamming van één been.

7. Narcolepsie en kataplexy – Narcolepsie is een slaap/waakstoornis. Het kenmerkende symptoom van narcolepsie is slaperigheid en haast onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Ongeveer 60-70% van de patiënten heeft naast narcolepsie ook kataplexie. Dit zijn korte spierverslappingen die worden uitgelokt door bepaalde emoties of inspanningen.

8. Anafylaxie – Anafylaxie (Anafylaxis of anafylactische reactie) is een algemene allergische reactie van het lichaam die binnen enkele minuten kan ontstaan en kan uitmonden in een anafylactische shock reactie. Er zijn verschillende organen die vooral bij deze, in principe levensbedreigende reactie, betrokken zijn. De allergische reactie treedt in de meeste gevallen op in het eerste uur na de veroorzakende gebeurtenis.

9. Een hartinfarct, of myocard infarct , is een acute levensbedreigende aandoening van het hart. Door afsluiting van een kransslagader stopt de bloedvoorziening naar een deel van de hartspier. Het gevolg is dat dit deel van het hart niet meer van zuurstof wordt voorzien.

10. Myocarditis en pericarditis – Myocarditis is een ontsteking van de hartspier.13 Pericarditis is een ontsteking van het hartzakje (pericard).

11. Auto-immuunziekte – Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen cel resten iets verkeerd gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam.

12. Overlijden.

13. Vrouwen : Ongewenste invloed op zwangerschap en geboorte, Onvruchtbaarheid en Geboorteafwijkingen Mannen : Impotentie

14. Acute demyeliniserende ziektes – Een demyeliniserende ziekte is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij de beschermlaag van myeline rondom de zenuwcellen wordt beschadigd. Deze beschadiging beperkt de geleiding van signalen in de aangetaste zenuwcellen.

15. Non-alfalactische allergische reacties – Klachten bij een allergie zijn bijvoorbeeld jeuk of vlekjes op de huid, gezwollen oogleden, tranende ogen, kriebel in de neus, tintelingen van de tong, niezen.

16. Trombocytopenie – Trombocytopenie betekent een tekort aan bloedplaatjes (trombocyten). Bloedplaatjes zijn nodig voor de bloedstolling. Bij een tekort aan bloedplaatjes kan het bloed niet goed stollen bij een verwonding. Ook kan het tekort tot spontane bloedingen leiden.

17. Gedissimeerde intravasculaire coagulatie – Verspreide intravasculaire coagulatie is een ernstige aandoening waarbij in het hele lichaam in kleine bloedvaten bloedstolsels gevormd worden. Deze bloedstolsels verminderen of blokkeren de bloedstroom waardoor de bloedvaten naar diverse organen schade oplopen.

18. Veneuze trombo-embolie – Bij veneuze trombo-embolie (VTE) is er sprake van een stolsel in een ader, meestal van een been (trombose). Wanneer een stolsel een diepliggende ader in het been afsluit, kan het bloed niet meer goed uit het been terugstromen naar het hart.

19. Arthritis en artralgia gewrichtspijn – Een gewrichtsontsteking of artritis is een ontstekingsreactie van het gewricht. Een gewrichtsontsteking geeft klassieke klachten die bij elke ontsteking voorkomen: pijn, zwelling, lokale warmte en vaak ook roodheid. Typisch voor een artritis is de gewrichtsstijfheid. Altijd is er sprake van een functiebeperking. Dit wil zeggen dat bepaalde bewegingen moeilijker of onmogelijk zijn door de zwelling en de pijn.

20. En zouden ze kinderen ook gaan vaccineren : Ziekte van Kawasaki – Bij de ziekte van Kawasaki ontstaan ontstekingen in de bloedvaten. De ziekte komt vooral voor bij kinderen onder de 5 jaar.

21. Multisystemisch Ontstekingssyndroom bij kinderen – Multisystemisch Ontstekingssyndroom is een aandoeninig waarbij het immuunsysteem van kinderen onbedoeld overactief wordt, waardoor diverse organen in het lichaam hun werk niet kunnen doen.

22. Verergering van reeds bestaande ziektes door de Covid-vaccinatie.


 

Reacties 3

walter op dinsdag 05 januari 2021 21:25

Dat is een best lijstje zeg

Dat is een best lijstje zeg
Wilma op dinsdag 05 januari 2021 21:34

Dat is zeer ernstig allemaal. Heb je ook een officiële bronvermelding?

Dat is zeer ernstig allemaal. Heb je ook een officiële bronvermelding?
De Theorist op dinsdag 13 april 2021 14:19

Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel berichten op deze website, dat ik niet alles zie. Jouw comment zag ik toevallig omdat ik steekproeven neem op de site of alles nog werkt.

Bron van bovenstaande heb ik niet, per mail gekregen. Maar ik heb het toen zelf nagekeken door wat zinnen te googlen. En er is genoeg over te vinden.

Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel berichten op deze website, dat ik niet alles zie. Jouw comment zag ik toevallig omdat ik steekproeven neem op de site of alles nog werkt. Bron van bovenstaande heb ik niet, per mail gekregen. Maar ik heb het toen zelf nagekeken door wat zinnen te googlen. En er is genoeg over te vinden. ;)
Gast
vrijdag 07 mei 2021

Videotheek

Vaccin updates

Populair deze week
What's wrong with the world
Geen afbeeldingen
.